Педесет посланика против Мејове: Тереза мора да оде

© AP Photo / Olivier Hoslet, Pool PhotoБританска премијерка Тереза Меј
Британска премијерка Тереза Меј - Sputnik Србија
Пратите нас
Око педесет конзервативних посланика који се противе плану за „брегзит“ британске премијерке Терезе Меј састали су се како би разговарали о томе како и када могу да приморају премијерку да напусти ту функцију, јавља данас Би-Би-Си.
Председник САД Доналд Трамп и британска премијерка Тереза Меј на конференцији за медије у Бакингхемширу - Sputnik Србија
Тереза Меј: Трамп ми рекао да тужим ЕУ

Посланици, чланови Европске истраживачке групе, анти-ЕУ групације у Конзервативној партији Терезе Меј, састали су се синоћ да би разговарали о будућности премијерке као лидерке странке, наводи Би-Би-Си позивајући се на неименовани извор, а преноси Ројтерс.

Неки од посланика на састанку су рекли да су већ предали писма о изгласавању неповерења Мејовој, тврди извор Би-Би-Сија.

Како преноси Танјуг, према правилима конзервативаца, избори за лидера могу бити покренути ако 15 одсто посланика те партије затражи гласање о неповерењу.

ЕРГ је осудио планове Мејове да Британија остане у зони слободне трговине са ЕУ, након што напусти блок крајем марта наредне године, али се и сама групација суочила са критикама јер није понудила конкретну алтернативу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала