Конопља ће помоћи Грузији да победи сиромаштво

© Фото : PixabayИндијска конопља, марихуана.
Индијска конопља, марихуана. - Sputnik Србија
Пратите нас
Планове Владе Грузије да покрене производњу и извоз конопље у медицинске сврхе министар финансија земље Иване Мачаваријани је назвао новом индустријском граном уз помоћ које се нада да ће победити сиромаштво.
Европски суд за људска права, Стразбур - Sputnik Србија
Грузија тужила Русију Европском суду за људска права

„У принципу, то је нова грана. Сама култура је стара колико и свет, али производња медицинских производа од конопље је новина и повезана је са новим технологијама“, изјавио је Мачаваријани за телевизију „Имеди".

Према речима министра, то је тржиште које брзо расте у свету и према различитим проценама, до 2025. године ће износити око 25 милијарди долара.

„Зато је и одлучено да се укључимо у тај процес, повећамо наш извозни потенцијал и очекујемо да ћемо у наредне две-три године имати профит од око 400 милиона долара, што је врло важно за грузијску економију“, објаснио је министар финансија.

Одговарајући на питање колико се тај бизнис коси са друштвеним вредностима, министар је изјавио да он разуме забринутост конзервативног дела друштва, али да овде треба да превлада здрав разум.

„Није морално повезивање овог питања са друштвеним вредностима. Ако се погледа наша земља последње деценије, главни извори моралне кризе су били сиромаштво и лоше образовање, а то су највећи проблеми. Уз помоћ тих прихода ћемо унапредити образовање и победити сиромаштво“, изјавио је министар.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала