Тачи: Ја сам за корекције! Ко говори о подели, то су српске идеје, идеје САНУ

© Sputnik / Иља Питаљев / Уђи у базу фотографијаХашим Тачи
Хашим Тачи - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовски председник Хашим Тачи поново тврди да ће преговори са Београдом укључити корекцију граница на начин да се Прешевска долина прикључи Косову и да су се корекције дешавале и раније у неким другим случајевима.

„Корекција се десила и у Словачкој и у Републици Чешкој. Десила се и у Холандији и у Белгији, пре две године“, рекао је Тачи, преноси Лајми.

Он је поновио да је против поделе Косова.

Хашим Тачи и Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Спремају се „чизме“: Прети ли на Косову оружани сукоб између Албанаца

„Ко говори о подели, размени, Републици Српској — то су српске идеје. То су идеје САНУ. То су идеје државе и Владе Србије“, каже он, додајући да заступа само интересе грађана Косова и Прешевске долине.

„Ко жели да прича о подели, нека не седа са мном за сто“, каже Тачи, уверен да ће међународне факторе уверити да подрже тај пројекат, пренео је Танјуг.

Каже да је наиван свако ко мисли да само Србија добија од дијалога и понавља да су „Газиводе“, „Трепча“, север Косовске Митровице ресурси и територија Косова и да то ни по коју цену неће бити оспорено.

Према његовим речима, веома охрабрује став САД, а то је, како каже, створило могућност да се дискутује о корекцији граница.

„Знам да је било различитих мишљења, да је то лични став (Џона) Болтона, али оно што могу да вам кажем јесте да је сада став јасан, и САД и ЕУ, али и ЕП, да се овај процес гура напред и да се стварају могућности за постизање коначног споразума, укључујући и корекцију граница. Ово је шанса коју треба да искористимо“, наводи Тачи.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала