„Јандекс“ је већ ту, Србија се нада и компанији „Касперски“

© Фото : Кабинет министраМинистар Ненад Поповић и Путинов саветник за дигитализацију Дмитријем Песковим
Министар Ненад Поповић и Путинов саветник за дигитализацију Дмитријем Песковим - Sputnik Србија
Пратите нас
Србија и Русија ће у будућности развијати чвршћу сарадњу у области иновација и дигиталне економије у обостраном интересу, закључено је на састанку министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића и саветника председника Русије задуженог за дигиталну економију Дмитрија Пескова.

Песков је позвао српске компаније да повећају своје присуство на руском тржишту, као и да учествују на конкурсима које расписује Русија, саопштено је из кабинета министра Поповића.

Представници Росатома у Влади Србије - Sputnik Србија
„Росатом“ у Србији: Шанса за привреду, медицину, науку, пољопривреду

Поповић и Песков су истакли спремност да у наредном периоду Србија и Русија развијају широку сарадњу у области иновација и дигитализације, као и да остваре чвршћу интеграцију иновационих екосистема две државе.

Договорена је сарадња српских и руских високотехнолошких и стартап компанија, са перспективом доласка већег броја руских компанија на тржиште Србије, као и сарадња универзитета две земље у области иновација и истраживања.

Песков је изразио задовољство због тога што су водеће руске технолошке компаније, као што је „Јандекс“, већ присутне на тржишту Србије, изразивши наду да ће ускоро у Србији своје пословање започети и компаније „Касперски“ и „Мејл.ру група“.

Саветник председника Владимира Путина прихватио је позив министра Поповића да посети Србију и лично се увери у капацитете српских технолошких компанија и мере које Влада Републике Србије спроводи за развој иновација и дигитализацију економије Србије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала