Ник Дучић грађанима КиМ: Не схватајте вести превише емотивно

© AP Photo / Denis PoroyНик Дучић, (десно) командант америчког контигента КФОР-а
Ник Дучић, (десно) командант америчког контигента КФОР-а - Sputnik Србија
Пратите нас
Пуковник Ник Дучић, командант војне базе Бондстил, оценио је да је безбедносна ситуација на Косову и Метохији мирна и стабилна, односно иста као када је он ступио на дужност у марту.

„Имали смо неколико дана када је било потребно повећати пажњу, али су то били неки појединачни случајеви, било је пар организованих политичких посета. Није било насилних ситуација“, рекао је Дучић у интервјуу за РТВ Грачаница.

Упитан да ли сматра оправданим узнемиреност српске заједнице поводом последњих дешавања на северу Косова, он сматра да је то утицало „само на мањи део српске заједнице, али и на албанску заједницу“.

Број тенкова, хеликоптера и војника се не одаје званично - Sputnik Србија
Ник Дучић: Косово је за мене место из снова

„Након пет дана ми, ето, причамо о вожњи бродићем на језеру, али ви знате да се истовремено у Приштини одвијао протест о којем се није причало у медијима. Није било инцидената и нико није ухапшен. Ја не бих претеривао, већ бих на ово гледао радије као унутрашњи политички потез“, рекао је Дучић.

Он је, као поруку, замолио све заједнице да учествују у раду својих локалних самоуправа.

„Грађани треба да изразе своје ставове о својим и потребама своје заједнице. Треба да наставе мирољубивим гласом, да врше утицај на своје политичке представнике и када се не слажу са њиховим потезима. Ми као Кфор наставићемо да сарађујемо са заједницом и да се одазивамо на позиве из заједница, као и да учествујемо на разним догађајима“, рекао је Дучић.

Он је такође замолио грађане да вести које се често објављују не схватају превише емотивно, „јер понекада речи којима је нешто описано не осликавају праву истину“.

Дучић је додао да је тренутно на Косову и Метохији око 4.000 припадника Кфора, из 29 земаља, „и уколико је то потребно можемо да повећамо тај број“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала