„Брегзит“: Договор ипак није постигнут

© REUTERS / Stefan WermuthВинстон Черчил на плакату који позива Британце да гласају за останак у ЕУ.
Винстон Черчил на плакату који позива Британце да гласају за останак у ЕУ. - Sputnik Србија
Пратите нас
Преговарач ЕУ за „брегзит“ Мишел Барније изјавио је да у разговору који је данас имао са британским министром за „брегзит“ Домиником Рабом није постигнут договор о отвореним питањима.

Барније је рекао да су, упркос интензивним напорима, нека кључна питања и даље отворена у преговорима о разлазу ЕУ и Британије.

Брегзит - Sputnik Србија
Постигнут договор о „брегзиту“?

Барније се са британским преговарачем за „брегзит“ Домиником Рабом састао у Бриселу, подсећа АП.

Разговор је изазвао гласине да се ближи постизање споразума о договору о „брегзиту“, али је Барније рекао да је будућност границе на ирском острву и даље озбиљна пререка.

Према његовим речима, избегавање чврсте границе између Републике Ирске и Северне Ирске, која припада Уједињеном Краљевству, једно је од нерешених питања.

Бриселски сајт „Политико“ јавио је раније данас, позивајући се на троје дипломата ЕУ, да су преговарачи у Бриселу постигли договор о споразуму о изласку Британије из ЕУ, који би обезбедио безбедан излазак те земље из блока, уз постојање транзиционог периода како би се спречили економски шокови.

Ројтерс је, међутим, касније објавио, позивајући се на двоје дипломата ЕУ, да је амбасадорима 27 држава-чланица ЕУ данас речено да још није постигнут договор са Британијом о условима изласка те земље из блока.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала