Нетанијаху: Кују заверу да ме свргну

© AP Photo / Sebastian ScheinerПремијер Израела Бењамин Нетанјаху
Премијер Израела Бењамин Нетанјаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Израелски премијер Бењамин Нетанијаху оптужио је бившег министра из своје партије „Ликуд“ да кује заверу како би га свргнуо с власти.

„Од почетка је (ова завера против мене) осуђена на пропаст, јер јавност неће дозволити да се таква ствар деси, али је открила рупу у закону и размислићемо шта да урадимо са тим“, рекао је Нетанијаху на забави организованој у његовој канцеларији у среду увече.

Он је додао да већ неколико недеља зна да бивши министар из „Ликуда“ разговара са коалиционим партнерима и да је смислио неки „суберзивни маневар“, преноси „Израел нешенел њуз“.

Савет безбедности УН - Sputnik Србија
Историјске речи и јаке поруке са говорнице УН

„Израел нешенел њуз“ тврди да је Нетанијаху алудирао на бившег министра унутрашњих послова Гидеона Сара, који је данас одговорио на те оптужбе, истичући да никада није радио против израелског премијера.

„Нетанијаху има много непријатеља, а ја нисам један од њих. Много сам му помогао при доласку на власт и он то зна“, нагласио је Сар.

Према његовим речима, оно што је Нетанијаху урадио је озбиљна ствар и представља прелажење црвене линије, пренео је Танјуг.

„Он је окружен људима са лошим намерама и жао ми је што је то изабрао“, рекао је Сар за „Арми радио“.

Близак сарадник израелског премијера, који није именован, рекао је да „хистерична реакција“ Сара и његови „заједљиви коментари“ само доказују оно што чињенице и показују, да је Сар онај који је субверзивно деловао у покушају да свргне с власти премијера против воље гласача „Ликуда“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала