„Возио сам Хашогијеве убице, били су срећни и задовољни“

© AP Photo / Metafora ProductionЏамал Хашоги
Џамал Хашоги - Sputnik Србија
Пратите нас
Саудијске убице које су брутално убиле новинара Џамала Хашогија славиле су у таксију који их је возио на аеродром док су се враћали кући, открива истанбулски таксиста који је тек накнадно схватио зашто су славили.

„Били су срећни и задовољни, наздрављали су алкохолом и пушили“, испричао је таксиста за турску телевизију „Хабер“.

Протест исрпед саудијског конзулата у Истанбулу, после убиства Џамала Хашогија - Sputnik Србија
Блискоисточни трилер се компликује: Зашто је Хашоги морао бити убијен (видео)

Међу њима је био високи обавештајни званичник близак саудијском принцу Мухамеду бин Салману, потврдио је таксиста за турске медије, преноси „Сандеј тајмс“.

Турска истрага је утврдила да је Саудијска Арабија послала у Истанбул екипу од 15 мушкараца различитих профила (обавештајци, патолози) са задатком да у Конзулату те земље у Истанбулу убију новинара Џамала Хашогија.

Верује се да је убиство наредио директно принц Мухамед, што је званични Ријад демантовао.

Један Хашогијев пријатељ испричао је за „Сандеј експрес“ да је Хашоги спремао причу о томе да је Саудијска Арабија у рату с Јеменом користила хемијско оружје и да је то разлог због којег је убијен.

„Видели смо се недељу дана пре убиства. Био је несрећан и забринут. Кад сам га питао шта га брине, није ми директно одговорио, али ми је касније споменуо да му пристижу докази да је Саудијска Арабија употребљавала хемијско оружје. Рекао ми је да се нада да ће ускоро добити документа која то доказују. Следеће што сам чуо о њему је да је нестао“, казао је Хашогијев пријатељ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала