Дачић: Власт у Загребу рехабилитује усташтво

© AP Photo / Darko BandicТабла "За дом спремни" у Јасеновцу
Табла За дом спремни у Јасеновцу - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је да одсуство реакција хрватских званичника на изложбу у Сабору показује да се владајућа елита упорно труди да рехабилитује усташтво.
Хрватски Сабор - Sputnik Србија
„Смета им ’За дом спремни‘, а четири С не“

„Дочекали смо да се злогласни слоган (За дом спремни) после Јасеновца нађе усред хрватске скупштине, која је метафора власти сваке државе. Ако за званичнике у Загребу то није проблем, онда је јасно да се та слика у Сабору нашла с одобравањем владајуће елите која се упорно труди да рехабилитује усташтво“, рекао је Дачић за „Вечерње новости“.

У Хрватском сабору отворена је изложба, уочи Дана сећања у Вуковару, на којој се нашла и фотографија француског војника са усташким знамењима и поздравом „За дом спремни“.

Новости пишу да је хрватски премијер Андреј Пленковић рекао да ништа не зна о томе, док је председник Сабора одсутан, на путу, у Италији.

„Не чуди њихово ћутање, на овом примеру поново капитулира ЕУ, која тишином практично аболира антицивилизацијски и антиевропски чин. Овај бесрамни чин треба посматрати исто као да је неко усред Бундестага окачио сликарско платно са свастиком и ’Зиг хајл‘“, рекао је Дачић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала