Уклања се хотел „Краљичина плажа“, гради се нови

CC BY 2.0 / Fermion / Плажа у Милочеру у Црној Гори
Плажа у Милочеру у Црној Гори - Sputnik Србија
Пратите нас
Уклањање хотела „Краљичина плажа“ почело је данас, а на његовом месту биће саграђен нови, четвороспратни, са пет звездица, који ће бити изграђен за две и по године и коштаће 70 милиона евра, преносе црногорски медији.

Будва - Sputnik Србија
Хоће ли Краљичина плажа и Милочерски парк отићи у бесцијење
Директор компаније „Адриjатик пропертис“ Горан Бенцун казао је да је уклањање хотела почело у складу са Решењем Министарства одрживог развоја и туризма од 7. јуна 2017. године, којим је одобрено уклањање старог хотела „Краљичина плажа“, који је изграђен почетком ’80-их година прошлог века, преноси портал ЦдМ.

Хотел ће, како је рекао, бити уклоњен најкасније за 60 дана, а на његовом месту планира се изградња новог, четвороспратног хотела, који ће задовољавати све стандарде хотела са пет звездица.

„Изградња ће почети након прикупљања неопходних сагласности. Планирана је инвестиција у вредности око 70 милиона евра, а радови на изградњи трајаће две и по године“, навео је Бенцун, пренео је Танјуг.

Према његовим речима, очување природног богатства и културног наслеђа овог предела био је приоритет „Адријатик пропертиса“ и Владе Црне Горе при избору пројектног решења према којем ће се градити нови хотел, а циљ је унапређење туристичке понуде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала