Скандалозни транспарент о Амфилохију и Бећковићу на протесту у Подгорици (видео)

Пратите нас
У Подгорици је вечерас одржана протестна шетња под слоганом „Никад више 1918.“, коју је организовала НВО „Дукљани“. Са скупа је поручено да се више никад не смије десити да ико у Црној Гори слави издају Црне Горе.

Учесници протеста, њих око 200, прошетали су од споменика Светог Петра Цетињског, до зграде Скупштине Црне Горе. Испред Скупштине их је дочекао лидер Либералне партије Андрија Поповић. Са скупа је поручено да је велеиздаја када гласаш за нестанак државе у којој си рођен.

„Ту смо да се поклонимо онима који нијесу пристали да без части умру. Ми ћемо славити Божићни устанак, нека они славе издајнике“, поручено је испред Скупштине Црне Горе.

Црногорски парламент - Sputnik Србија
Усвојена Резолуција о Подгоричкој скупштини: Ђедови би се превртали у гробовима

Протест испред Скупштине подигао је тензије међу посланицима. Представници Демократског фронта тражили су објашњење зашто зграда Скупштине није заштићена оградом, јер се тако ради и током протеста мајки. Они су додали да имају сазнања да је власт наредила државним службеницима да морају да буду присутни на том скупу.

За посланике опозиције нарочито је било спорно то што је на скупу био истакнут транспарент на којем су митрополит црногорско-приморски Амфилохије, пјесник Матија Бећковић и лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић названи „фашистима“.

Из ДПС-а су одговорили да је ријеч о мирном, легитимном и раније најављеном скупу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала