Макрон се огласио из Аргентине: Сутра састанак високих министара, одговорни иду пред суд

© AP Photo / Olivier MatthysПредседник Француске Емануел Макрон
Председник Француске Емануел Макрон - Sputnik Србија
Пратите нас
Француски председник Емануел Макрон рекао је да се данашњи талас насиља и вандализма у Паризу ни на који начин не може оправдати и да нема никакве везе са мирним испољавањем легитимног гнева.

„Ништа не оправдава нападе на безбедносне снаге, пљачкање продавница, паљење јавних или приватних зграда, претње пролазницима и новинарима или уништавање Тријумфалне капије“, рекао је Макрон на конференцији за новинаре у Буенос Ајресу, где учествује на самиту Г20.

Протести у Паризу - Sputnik Србија
Хаос у Паризу: Више од 200 ухапшених, 92 повређена, запаљена једна зграда (видео)

Они који чине насиље, истакао је француски председник, само желе да шире хаос, преноси Ројтерс.

„Они изневеравају циљеве за које тврде да им стреме. Биће идентификовани и позвани на одговорност пред судом због својих поступака. Увек ћу поштовати протесте, али никада нећу прихватити насиље“ поручио је председник Француске, преносе француски медији.

Макрон је рекао да ће сазвати састанак високих министара чим се врати у Париз сутра ујутро, како би разговарали о томе како да се одговори на насиље.

Током данашњих протеста „жутих прслука“ због повећања цена горива и пореза, на којима су се појавили и изгредници који су правили нереде, многи аутомобили су запаљени и преврнути, разбијани су излози продавница и уништавани су улични објекти, пренео је Танјуг.

Управа париске полиције је саопштила да је на данашњим протестима у Паризу, према најновијим подацима, ухапшено 270 особа, док је 110 људи повређено, међу којима 17 полицајаца, преносе француски медији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала