Марин ле Пен има рецепт за прекид нереда у Паризу

© Sputnik / Ирина Калашникова / Уђи у базу фотографијаНереди у Паризу
Нереди у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидерка француске десничарске партије Национално уједињење Марин ле Пен је у програму телевизије „Франс 3“ предложила начин како да се прекину нереди у земљи.

По мишљењу Ле Пенове, решењу ситуације ће помоћи распуштање Доњег дома парламента, јер се садашња влада налази у кризи.

Протести у Паризу - Sputnik Србија
Француска разматра увођење ванредног стања

„Ја сматрам да треба да распустимо народну скупштину како бисмо одржали нове пропорционалне изборе“, рекла је она, јавља Експрес.

„Она је додала да „Французи желе пореску праведност“, а да уместо тога види како се њихови порези повећавају, док богатији слој добија поклоне.

Политичарка је нагласила да не захтева оставку Емануела Макрона.

Подсетимо, Макрон је данас одржао хитан састанак са премијером и министрима унутрашњих послова и екологије, обећавши да ће они који су одговорни за насиље и штете, платити за своје поступке. Тријумфалну капију обишао је свега неколико сати након што се вратио са самита Г20 у Буенос Ајресу, а јутрос се упутио и у оближњу авенију где су демонстранти у жутим прслуцима јуче палили аутомобиле, разбијали прозоре, пљачкали продавнице и тукли полицајце.

Суочена с нередима широм земље, француска влада је саопштила да ће размотрити и могућност вођења ванредне ситуације.

Током јучерашњих протеста „жутих прслука“ због повећања цена горива и пореза, који су прерасли у насиље и нереде уз учешће изгредника, више од 400 људи је ухапшено, а више од 100 повређено, међу којима више од 20 полицајаца, што је шокирало како Парижане, тако и туристе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала