Откривена тајна документа: Унмик лагао Србију, све време знали за Жуту кућу

© Youtube/screenshotЖута кућа, Косово и Метохија
Жута кућа, Косово и Метохија - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Медијски центар „Руски експрес“ објавио је ексклузивна документа која откривају да је Унмик све време знао за трговину људским органима Срба са Косова и Метохије у периоду од 1998. до 2001. године.

Они су на својој страници на Фејсбуку објавили копију поверљивог извештаја Унмикове канцеларије за нестала лица од 18. јуна 2004. године.

Из овог извештаја произлази да је екипа Унмикових истражитеља и форензичара била на лицу места у Жутој кући у околини Буреља на северу Албаније и да је тамо прикупила одређене доказе који су били битни за даљу истрагу.

„Ти докази су били депоновани у просторије Канцеларије за нестала лица у Ораховцу… Тамо им се губи сваки траг. Али једно је јасно: без обзира на изричиту молбу српске стране да се ови докази поуздано чувају, они су нестали“, наводи „Руски експрес“, који је у циљу осветљавања истине објавио ова документа.

Тужилаштво за ратне злочине Републике Србије поднело је 2008. године захтев Међународној полицијској јединици за истраживање ратних злочина, у којем се тражи да се истраже наводи које је Карла дел Понте, бивша тужитељка Хашког трибунала, изнела у својој књизи.

Посебно је интересантно, објављује „Руски експрес“, писмо међународног тужиоца Анунциате Ћараволо, у којем покушава да убеди српску страну како о томе ништа не зна и да никад није чула ни за истрагу ни за доказе.

Међутим, захваљујући објављеним документима јасно се види да је детаљно спроведена истрага. Детаљно су описани простор око куће, све просторије и средства која су употребљавана приликом форензичке анализе.

Детаљније форензичке анализе су показале да су видљиви трагови крви, те да је све уредно заведено и фотографисано.

У извештају се наводи тим од осам људи који је спровео истрагу, а у дну приказаног документа истиче се да су скупљене налазе у кутију запечатила двојица форензичара Фриделунд и Гренџ.

Дакле, јасни су докази да је Унмик детаљно спровео истрагу, да је послао стручан тим људи и да је свесно одлучио не само да ћути о страдању Срба, већ и да „загуби“ доказе о овим монструозним злочинима.

И не само то. На званичан захтев државе која тражи да се објави шта се открило о нестанку њених грађана, главни међународни тужилац Анунциата Ћараволо лаже Србију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала