Вучић замолио шеика Бин Заједа: Искористите свој утицај да се проблем на КиМ реши мирно

© Канцеларија председника Републике за сарадњу са медијимаПредседник Србије Александар Вучић и шеик Бин Зајед ел Нахјан
Председник Србије Александар Вучић и шеик Бин Зајед ел Нахјан - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Абу Дабију са принцом престолонаследником УАЕ шеиком Мухамедом бин Заједом ел Нахјаном, којег је обавестио, поред осталог, да истрајавање Приштине на таксама на робу из централне Србије, као и на формирању војске Косова, изазива велику забринутост Србије за будућност српског народа на КиМ.
Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Приштина у лудилу, може да уради три ствари против нас, не зна се која је гора

Председник Вучић је замолио шеика Мухамеда да својим утицајем у различитим међународним круговима обезбеди подршку за решавање проблема мирним путем.

Како је саопштено у Београду, Вучић је са шеиком Мухамедом разговарао о начинима јачања сарадње у области економије, трговине и развоја, као и актуелним регионалним и међународним питањима од заједничког интереса. Председник Вучић је рекао да је сарадња са УАЕ од највећег значаја за Србију, с обзиром на напредак који та земља остварује у свим областима, као и све важније место које заузима на међународној сцени.

Двојица саговорника су се договорили да заједнички раде на унапређењу економског, а посебно инвестиционог партнерства двеју земаља.

У разговору је изражено задовољство због великог напретка пројекта Београд на води, као и због наставка сарадње кроз улагање „Етихада“ у Ер Србију, пренео је Танјуг.

Председник Вучић и шеик Мухамед размотрили су и могуће будуће пројекте у области енергетике и пољопривреде, као и образовања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала