Неутралност мора да се цени — предлог за промену руске војне доктрине

© Sputnik / Василий Батанов / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе на Криму
Војне вежбе на Криму - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Комитета Савета Федерације за међународне односе Константин Косачов предложио је да се неутралне државе мотивишу да не ступају у НАТО, тако што ће у руску војну доктрину бити унета тачка да те државе нису део војних планова Русије.
Владимир Путин са припадницима специјалних снага Русије - Sputnik Србија
Руска војна доктрина задивила НАТО

„Ја бих размислио о томе да у нашој војној доктрини званично прогласимо да земље које се држе неутралности, не улазе у војне планове Русије. А не: ’Ако ступите у НАТО, моментално ћете се наћи на мети наших ракета‘. То ће само све плашити“, рекао је руски сенатор на округлом столу посвећеном питањима неутралности у савременом свету.

Према његовим речима, та мисао се множе изнети у завијеној форми тако да „Швеђанин зна да се он сада не налази на мети руских ракета, јер је та земља неутрална“. У том случају, сваки Швеђанин ће знати шта ће се с њим десити ако његова земља ступи у НАТО, навео је пример руски политичар.

„Поред тога, Русија би могла да подстакне европске земље које су неутралне додатним олакшицама у сарадњи са нашом државом“, нагласио је Косачов.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала