Немачки хакер признао кривицу, нема веза са страним службама

© AP Photo / Julian Stratenschulte/dpaПрипадници немачке полиције
Припадници немачке полиције - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачки магазин „Шпигл“ објавио је на сајту да је данас ухапшени двадесетогодишњак, осумњичен за једну од највећих крађа података у историји Немачке која је погодила стотине тамошњих политичара, признао кривицу, преноси Ројтерс.

Наводи се да је истражитељ Канцеларије федералне криминалистичке полиције (БКА), који се бави његовим случајем, казао да је осумњичени изјавио да није био свестан размера последица сопствених поступака и да засад ништа не указује на било какве везе са страним безбедносним службама.

Вирус-изнуђивач напада информационе системе - Sputnik Србија
Хакери украли милионе података политичара и познатих, хакована и Меркелова

Немачке власти саопштиле су данас да је притворен осумњичени за хакерски случај који резултирао објављивањем на интернету приватних информација стотина политичара и познатих личности, преноси АП.

Наводи се да је Канцеларија федералне криминалистичке полиције објавила да је претражен стан осумњиченог 20-годишњака из покрајине Хесен у средишњем делу Немачке. Није саопштено више детаља, али је за касније током дана планирана конференција за медије.

АП подсећа да је овим цурењем података било захваћено скоро 1.000 људи и да се у већини случајева оно сводило на објављивање основних информација о томе како контактирати те људе, али да је у око 60 случајева процурило више личних података, пренео је Танјуг.

Агенција наводи да су изгледа објављени подаци посланика свих странака у Бундестагу осим ултрадесничарске Алтернативе за Немачку (АФД).

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала