Случај Ивановић: Косовском тужилаштву стигли одговори из Београда

© AP Photo / Bojan SlavkovicСрпска застава и слика Оливера Ивановића на кући у Косовској Митровици у којој је била његова канцеларија.
Српска застава и слика Оливера Ивановића на кући у Косовској Митровици у којој је била његова канцеларија. - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовско специјално тужилаштво саопштило је да је примило неколико одговора на питања која су била упућена надлежним органима Србије, а у вези са истрагом о убиству Оливера Ивановића.
Оливер Ивановић - Sputnik Србија
Оливерова година

Поводом првог захтева који се односи на листинг телефонских позива, СМС-ова и мејлова из Ивановићевог телефона, српске власти су упутиле косовско тужилаштво да се обрати Телекому Србије (МТС) у северном делу Косовске Митровице, преноси приштински „Зери“.

На захтев косовског тужилаштва заменик тужиоца против организованог криминала у Београду интервјуисао је сведока Сашу Јанковића, а копије записника достављене су косовском специјалном тужилаштву, преноси Танјуг.

Након захтева косовског тужилаштва да испитају клониране метке који су пронађени на месту где је убијен Ивановић, српски органи су извршили испитивање и установили да оружје из којег је пуцано није коришћено ни у једном другом случају у Србији, наводи се између осталог у саопштењу косовског тужилаштва.

У документу се наводи и да ће сви ти налази бити део списа истраге о убиству Оливера Ивановића, те да је косовско тужилаштво спремно да настави сарадњу са српским надлежним органима како би се расветлило то убиство.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала