Масимо Савић: Жене не воле да их бију (видео)

© SputnikМаша Радовић и Масимо Савић
Маша Радовић и Масимо Савић - Sputnik Србија
Пратите нас
Хрватски поп музичар Масимо Савић, уочи концерта који ће одржати у Београду 14. фебруара, открива за Спутњик зашто воли да наступа баш на тај датум, због чега никад не би отпевао дует са неким политичарем, али и која његова песма га најбоље описује.

Са великаном југословенске поп сцене разговарали смо и о томе како види јединствени културни простор на територији некадашње земље. На питање да ли је задатак уметника да мире регион, Савић одговара да се то подразумева.

„Уметник који има десничарска схватања не може бити уметник. Уметник који говори о национализмима, о шовинизмима за мене није уметник. Да ли сте чули за неког нацисту који је био страховити сликар? Ја га не знам. Хитлер је пробао да буде сликар — био је очајан. Уметност за себе веже једно светско, универзално размишљање“.

Наш саговорник истиче да уметност и лоше ствари не иду заједно и да се он увек трудио да мири национализме и шовинизме.

„За време прошлог рата држао сам се по страни. Једноставно се нисам изјашњавао о свему што се догађа, јер је било преружно да човек уопште опише шта је то и шта се то догађа на овим просторима. Међутим, врло сам задовољан да и даље могу живети ону земљу коју сам живео некад. И даље имам концерте у Македонији, у Црној Гори, у Словенији, у Босни, у Србији, у Хрватској. Ја и даље живим ону земљу које више нема. Ми смо осуђени једни на друге. Када радим производ за Србију, не морам стављати превод. Када на српски филм ставе у Хрватској титл или у Србији титл на хрватски филм, мени је то криминал. Мени је то опет изазивање лудила“, оценио је Масимо за Спутњик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала