Никшић је једина опција за пресељење војног аеродрома

© AP Photo / Darko VojinovicВојска Црна Гора
Војска Црна Гора - Sputnik Србија
Пратите нас
Никшић је тренутно једина опција за пресељење војног аеродрома, у случају да постојећи у Голубовцима не буде више дефинисан као мјесто посебне намјене за потребе Војске Црне Горе, саопштио је министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић.
Војска Црне Горе - Sputnik Србија
Само „безусловно лојални“: Хоће ли у војсци Црне Горе бити мјеста за Србе

Да би се таква могућност реализовала, како је казао, неопходно је да Општина Никшић претходно на локацији Капино Поље, гдје се налази аеродром, реализује неопходне инфраструктурне објекте који се морају дефинисати прије одлуке о пресељењу.

Ријеч је, како је навео, о изградњи приступних путева, изједначавању околних простора са аеродромом, с обзиром да има и теренских недостака, заштити простора, канализацији, трафостаници за квалитетно напајање струјом.

„То су неке предрадње које је неопходно урадити да би могли предложити Влади да донесе коначну одлуку да ли се војни аеродром из Подгорице сели у Никшић“, рекао је Бошковић након разговора са челницима Општине у Никшићу.

Министар је подсјетио да су крајем новембра били у посјети Никшићу када су почели разговори о сагледавању могућности пресељења војног аеродрома Подгорица на Капино Поље, јер постоје „интенције ширења цивилног аеродрома у Подгорици, који је лимитиран присуством војног аеродрома“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала