Закључак седнице: Платформа Приштине завршни ударац дијалогу, Србија ће бити одмерена

© Tanjug / Драган КујунџићСедница Савета за националну безбедност
Седница Савета за националну безбедност - Sputnik Србија
Пратите нас
Платформа Приштине је трећи и завршни ударац дијалогу, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић новинарима, након седнице Савета за националну безбедност, коју је председник Србије Александар Вучић сазвао након усвајања платформе, и додала да је тај документ супротан здравом разуму.

Брнабићева је истовремено рекла да ће реакција Србије бити, као и увек, одмерена.

Седница Савета за националну безбедност - Sputnik Србија
Приштина срушила преговоре, Вучић заказао ванредну седницу Савета за националну безбедност

Брнабићева је новинарима пренела да је закључак седнице да је без сумње усвајање овакве платформе трећи завршни ударац дијалогу Београда и Приштине.

„Први ударац било је непоштовање Бриселског споразума од стране Приштине. Данас је 2.149 дана од када је потписан Споразум, а Приштина није урадила ништа, није имплементирала ниједно слово тог документа. Не постоји ништа од Заједнице српских општина, што је била једина обавеза Приштине и кичмени стуб споразума“, објаснила је она.

Други ударац, како је рекла, је било увођење такси на робу из Србије и БиХ.

Подсетила је да су таксе прво биле уведене 6. новембра, а због млаке реакције међународне заједнице 21. новембра повећана је на небулозних 100 одсто.

„До данас никако нису укините. Приштина је је дала јасну поруку и ЕУ и САД да таксе неће бити укинуте и то је био други велики ударац. Трећи завршни ударац је усвајање овакве платформе. Она је супротна здравом разуму“, закључила је Брнабићева.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала