Пронађене обе црне кутије из етиопског „боинга“

© AP Photo / Mulugeta AyeneСпасиоци на месту рушења авиона Боинг 737 у Дебре Зајту у близини Адис Абебе у Етиопији
Спасиоци на месту рушења авиона Боинг 737 у Дебре Зајту у близини Адис Абебе у Етиопији - Sputnik Србија
Пратите нас
Авио-компанија „Етиопиан ерлајнс“ саопштила је да су на месту рушења авиона „боинг 737 макс 8“, који се у недељу срушио на лету за Кенију, пронађене обе црне кутије.

Раније је државна телевизија саопштила да је пронађена једна од црних кутија из авиона компаније „Етиопиан ерлајнс“ „боинг 737 макс 8“, који се у недељу срушио на лету за Кенију.

„Пронађен је дигитални писач са параметрима лета и снимач гласа лета ЕТ302“, написала је авио-компанија на свом налогу на Твитеру.

​Телевизија је навела да су истражитељи открили црну кутију на месту несреће путничког авиона у близини главног града земље.

У недељу ујутру авион „боинг 737“ компаније „Етиопиан ерлајнс“, који је летео из Адис Абебе у Кенију, срушио се недалеко од етиопског града Дебре Зајт. У авиону се налазило 149 путника и осам чланова посаде. Авион је пао само неколико минута након полетања. 

Боинг 737 макс етиопијске компаније - Sputnik Србија
Мистерија 737: Питање које после пада „боинга“ сви постављају

Ова трагедија је покренула питања о безбедности новог авиона „боинг 737 макс 8“, јер се пре четири месеца исти модел авиона индонезијске компаније „Лајон ер“ срушио у Јаванско море, а у несрећи је живот изгубило најмање 189 људи.

Према подацима црне кутије пронађене на месту рушења индонезијског авиона, сензори су показивали нетачна очитавања брзине и висине, што би могао да буде узрок ове трагедије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала