Британски амбасадор подржао швајцарског колегу у Приштини

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаПриштина, током прославе 10 година тзв. независности тзв. Косова
Приштина, током прославе 10 година тзв. независности тзв. Косова - Sputnik Србија
Пратите нас
Британски амбасадор у Приштини Рури О′Конел подржао је данас свог швајцарског колегу Жан-Ибера Лебе, који је рекао да његова земља улаже средства у велике пројекте на територији Косова, а да Приштина има пара да финансира лажне ветеране.

Министар за инфраструктуру Пал Лекај запретио је да ће швајцарски амбасадор одмах бити опозван ако Приштина то затражи, пренео је приштински портал „Индекс онлајн“.

Споменик Скендербегу у Приштини - Sputnik Србија
Приштина шокирана изјавом швајцарског амбасадора

На изјаву швајцарског амбасадора реаговали су многи, међу којима и председник парламента Кадри Весељи и председник Удружења ветерана тзв. ОВК, али је Лекајева изјава изазвала највише негативних реакција представника приштинских институција.

Амбасадор О′Конел је тим поводом на свом профилу на Фејсбуку подржао швајцарског колегу и навео да је он само рекао оно што сви мисле.

„Швајцарски амбасадор је рекао оно што сви мислимо. Време је за људе који желе да Косово делује против криминала и корупције. То је тежак изазов, не само за Косово. Они који то буду радили имаће нашу подршку“, написао је О′Конел.

Амбасадор Швајцарске, Жан-Ибер Лебе изјавио је недавно у Србици да привремене институције у Приштини имају новца да плаћају „лажне ратне ветеране, а међународна заједница им финансира кључне пројекте“ за потребе грађана.

Амбасадор Лебе је то рекао у Србици (Скендерај), где је отворио фабрику воде.

Он је рекао да „није нормално“ да Косово има новац, али да га злоупотребљава, посебно плаћањем „лажних ветерана“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала