Гојковићева позвала све посланичке групе на консултације

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLПредседница Скупштине Србије Маја Гојковић
Председница Скупштине Србије Маја Гојковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председница Скупштине Србије Маја Гојковић поновила је позив на консултације свим посланичким групама у уторак, у 10 сати.

Гојковић је истакла да је позвала све како би се започео дијалог и да „разговарамо о процедурама, амандманима и допунама дневног реда, као и о томе како да боље заступамо грађане у Србији“.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић - Sputnik Србија
Маја Гојковић: Доказаћемо последице бомбардовања осиромашеним уранијумом

Упитана због чега нема дијалога власти и опозиције у Парламенту, Гојковићева је за РТС казала да има дијалога између посланичких група које подржавају рад Владе и већег дела опозиције која учествују у раду Парламента.

Како је нагласила, 35 посланика неће повремено да учествује у делу рада Скупштине, што није знак да нема дијалога између посланика који подржавају рад Владе и посланичких група које кажу за себе да су опозиција.

Што се тиче јуче изнетог захтева опозиције да се формира заједничка комисија за фер и поштене изборе, Гојковићева је истакла да су на митингу са „неочекивано малим бројем присутних изнети бесмислени захтеви“, али да ће она „свакако ових дана сести и разговарати са председником Републике о свему“.

Према речима Гојковићеве, ово је предизборна година и у земљи која је кандидат за чланство у ЕУ, „дужни смо да спроводимо изборе на начин као што је то у другим европским земљама“.

„Изборни закони не могу да се мењају неколико месеци пред изборе и то знају и они који су изнели те бесмислене захтеве смишљене после шетње“, казала је Гојковићева и додала да су те законе и донели ти политичари који су јуче тражили измене закона о изборима.

Што се захтева опозиције у вези са РТС-ом и РТВ-ом тиче, Гојковићева је истакла да први пут чује да политичке странке власти и опозиције треба да уређују програм телевизије.

Она је нагласила и да су се јуче чуле псовке и увреде, као и да је шокирана шта све лидер ПСГ Сергеј Трифуновић може да изрекне на рачун грађана државе и припадника националних мањина.

„Нама је Србија јединствена, где места има за све, без обзира на националну припадност и верска убеђења“, рекла је Гојковићева.

Председница Скупштине Србије је додала и да нема времена да се бави онима који су некада водили државу и да је већина оних који су говорили на скупу сада у ванпарламентарним странкама.

Како је истакла, место свим посланицима је у Парламенту, у дебати, где се решава део проблема наших грађана.

Најавила је да ће се по хитном поступку разматрати „лекс специјалис“ о кредитима у швајцарцима, а затим и о такозваном Тијанином закону.

Гојковићева је рекла да ће Парламент у наредном периоду разматрати и одржавање седнице посвећене Косову и Метохији, те додала да је дужност свих посланика да присуствују и учествују у тим дебатама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала