Ко убија странкиње на Кипру: Оставка министра правде због серијског убице (фото)

© AP Photo / Petros KaradjiasФилипинке се моле испред председничке палате у Никозији након серије убистава пет странкиња и две девојчице, због чега је министар правде поднео оставку
Филипинке се моле испред председничке палате у Никозији након серије убистава пет странкиња и две девојчице, због чега је министар правде поднео оставку - Sputnik Србија
Пратите нас
Кипарски министар правде Јонас Николау поднео је данас оставку због негодовања јавности у вези са начином на који је полиција решавала нестанак странкиња, жртава наводног серијског убице, који је готово три године остао неоткривен.

Четири жене су пронађене убијене у протекле три недеље, а њихова тела бачена на три локације западно од главног града Никозије. У току су истраге за нестанак још три женске особе, укључујући две девојчице старе шест и осам година, пренео је Ројтерс.

Официр стар 35 година налази се у притвору, а полиција је саопштила да је он признао укупно седам убистава, након што се повезао са женама на сајту за упознавање.

„Обавестио сам председника Републике да подносим оставку због политичке осетљивости“, рекао је министар правде Николау новинарима након састанка са председником Никосом Анастасијадесом, пренео је Танјуг.

Анастасијадес је у саопштењу навео да је „веома тужан“ што прихвата оставку, назвавши Јонаса једним од најближих сарадника. 

© AP Photo / Petros KaradjiasИстражитељи на вештачком језеру у селу Мицеро у близини Никозије
Истражитељи на вештачком језеру у селу Мицеро у близини Никозије - Sputnik Србија
Истражитељи на вештачком језеру у селу Мицеро у близини Никозије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала