„Бесмртни пук“ и у БиХ

© ФотоБесмртни пук, БиХ
Бесмртни пук, БиХ - Sputnik Србија
Пратите нас
Акција „Бесмртни пук“, поводом Дана победе над фашизмом у Другом светског рату, одржава се и у више градова Босне и Херцеговине. Прва таква манифестација већ је одржана синоћ у Требињу, а данас ће бити организована и у Бања Луци и Источном Сарајеву.

У шетњи „Бесмртног пука“ у Требињу грађани су се, носећи слике својих ближњих који су се борили или страдали у ратовима на овим просторима, кретали од споменика Луки Вукаловићу до споменика борцима који су погинули у борби против фашизма 1941-1945.

„Бесмртни пук“ у Пекингу - Sputnik Србија
Обележавање Дана победе широм света: Војне параде и „Бесмртни пукови“

Манифестација у Бањалуци ће почети у 11.00. Колона ће проћи од Трга Крајине до Трга палим борцима. Истог дана у 20.00 часова у концертној дворани „Бански двор“ ансамбл „Александар Невски“ ће извести руске и српске песме.

У 11 сати у Источном Сарајеву учесници акције ће се окупити код Градске управе, па ће у 11.00 кренути Спасовданском и Хиландарском улицом. У 18 сати у Културном центру Источно Сарајево одржаће се свечани концерт посвећен Дану победе.

Акција се одржава на иницијативу општинских власти и локалних организација уз подршку Министарства рада и Борачко-инвалидске заштите Републике Српске и Амбасаде Русије у БиХ.

„Бесмртни пук“ је међународна јавна акција, која има за циљ очување историјског и културног наслеђа и сећања на подвиге војника-ослободилаца света од фашизма и која се одржава од 2011. године у Русији и у иностранству. Прошле године је у градовима РС БиХ у акцији учествовало око 2,5 хиљаде људи.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала