Кремљ: Путин ће са Помпео и Лавровом разговарати о разоружавању

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговараће са америчким државним секретаром Мајком Помпеом и руским министром спољних послова Сергејем Лавровом о Ирану, Сирији, Венецуели, као и о темама разоружања, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Помпео ће се данас у Сочију састати са Путином и Лавровом.

„Председник ће примити господина Помпеа и министра Лаврова који ће га информисати о резултатима својих разговора и расправа који ће се данас одржати у Сочију. Такође ће бити разматрана најактуелнија питања, а то су билатерални односи, питања стабилности Споразума о стратешком наоружању и разоружању, најактуелнија регионална питања — Иран, Сирија, Венецуела, денуклеаризације Корејског полуострва и друга важна питања“, објаснио је Песков.

Мајк Помпео - Sputnik Србија
О чему ће причати Путин и Помпео

Песков је, такође, демантовао наводе да данашње активности руског председника које се тичу новог наоружања представљају некакав сигнал Вашингтону за разговор о разоружавању.

„Не, то није тако. Знате да се председник два пута годишње бави питањима војно-индустријског комплекса, чији је циљ управо развој војно-индустријског комплекса, а не слање поруке. То је све. Ту не треба правити неке теорије завере — то је све што могу да кажем“, рекао је Песков новинарима.

Раније је саопштено да ће Путин данас погледати моделе наоружања у центру за испитивање Војно-космичких снага у Астраханској области.

Он је додао да је Путинов састанак са војно-индустријским комплексом планиран „много пре него што се појавио овај мали прозор у председниковом распореду“, који је омогућио да амерички државни секретар Мајк Помпео буде примљен.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала