Кардинал Пуљић о БиХ: Завладао кукњавитис

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICБосански надбискуп, кардинал Винко Пуљић
Босански надбискуп, кардинал Винко Пуљић - Sputnik Србија
Пратите нас
Босански надбискуп, кардинал Винко Пуљић, оценио је да се друштво у БиХ озбиљно разболело од такозваног кукњавитиса и да чека да му други решавају проблеме.
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија
Све је могуће у БиХ, па и да сама одумре (видео)

Пуљић је у интервјуу за сарајевски „Дневни аваз“ рекао да се урушила култура рада и да се друштво разболело од јавног мњења да треба што мање радити, а што више имати и трошити.

„Морамо с тугом рећи да је скоро 60 одсто наше земље необрађено. Има хлеба, само треба организовати живот, уклонити криминал и створити владавину праведних закона. У овој земљи има ’довољно хлеба‘, само да је више праведности и једнакоправности, не би требало из ње ићи. Толико се куну да воле ову земљу, а где год могу, поткрадају је“, рекао је Пуљић.

Упитан који је кључ за бољу, стабилнију, напреднију БиХ, земљу Бошњака, Срба и Хрвата, Пуљић је рекао да, ако „желимо да она опстане у својим димензијама и идентитету, онда мора тако да се организује да свако може у њој да се оствари као код куће“.

Говорећи о ситуацији на Балкану, он је истакао да медији, у жељи да буду што више занимљиви, преносе заоштрене ситуације које умарају јавност, пренео је Танјуг.

„Такође, у јавности међународних политичких односа завладала је вредност интереса, а не људских права и човековог достојанства“, закључио је Пуљић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала