Си Ђинпинг: Кина мора да се припреми за тешка времена

© AP Photo / Ng Han GuanСи Ђинпинг
Си Ђинпинг - Sputnik Србија
Пратите нас
Кина мора да се припреми за тешка времена јер је међународна ситуација све сложенија, истакао је председник Кине Си Ђинпинг у изјави коју су пренели кинески државни медији.

Током тродневног путовања ове недеље у јужну покрајину Ђиангси, колевку кинеске комунистичке револуције, Си је позвао људе да науче лекције о тешкоћама из прошлости, пренео је Ројтерс.

Јуан, Кина - Sputnik Србија
Три врсте моћног оружја која Кина крије за дуел са Америком

„Данас, током новог ’Дугог марша‘, морамо превазићи различите велике ризике и изазове у земљи и из иностранства“, пренела је Синхуа Сијеве речи које се односе на чланове Комунистичке партије који су од 1934. до 1936. године бежали од грађанског рата у удаљену сеоску базу, одакле су се поново груписали и на крају преузели власт 1949. године.

„Наша земља је и даље у периоду важних стратешких могућности за развој, али међународна ситуација је све компликованија“, истакао је Си.

„Морамо бити свесни дугорочне и сложене природе различитих неповољних фактора у земљи и иностранству и прикладно се припремити за разне тешке ситуације“, напоменуо је председник Кине.

Он није детаљно описао потешкоће са којима ће се Кина суочити, нити је директно поменуо трговински рат или Сједињене Америчке Државе, навела је агенција.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала