Курц: Данас је одлучио парламент, у септембру одлучује народ

© AP Photo / Michael GruberСебастијан Курц
Себастијан Курц - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Народне партије Аустрије (ОВП) Себастијан Курц, којем је парламент данас изгласао неповерење, поручио је да промене које је започео неће моћи да се зауставе.

Хајнц Штрахе и Себастијан Курц - Sputnik Србија
Босанка срушила аустријску владу?
„Данас је одлучио парламент, а у септембру одлучује народ“, нагласио је Курц у обраћању присталицама после смене на месту канцелара.

Казао је да ОВП и он прихватају данашњу демократску одлуку парламента и најавио да ће наредних недеља та странка водити кампању до избора да грађане увери у своје намере и пут.

Исто тако, опозиционим партијама је поручио да то што су га „скинули“ са места канцелара, не значи да су успели њега да склоне из политике. Најавио је да ће наставити да се бори и да му је циљ као и његовој партији да ради за добробит земље и њених грађана, преноси Танјуг.

У Аустрији се у септембру одржавају превремени парламентарни избори, који су расписани након распада коалиције ОВП и Слободарске партије (ФПО), чији је дотадашњи лидер Хајнц Кристијан Штрахе обећао наводној нећаки једног руског милијардера државне послове за финансијску помоћ његовој странци.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала