Блокирани бродови са храном и бензином за Венецуелу

© REUTERS / Isaac Urrutia/File PhotoПуме за нафту
Пуме за нафту - Sputnik Србија
Пратите нас
Бродови са бензином и храном су онемогућени да стигну у Венецуелу, а власт тражи начине да се проблем реши, саопштио је венецуелански председник Николас Мадуро.

„Прошле недеље је извршена саботажа на десетине бродова (са бензином) како не би стигли до венецуеланске обале. Тај проблем се решава и ми нормализујемо и стабилизујемо ситуацију“, рекао је Мадуро.

Он је саопштио да исте проблеме имају и бродови са храном.

Притом, Мадуро није објаснио о којим конкретно бродовима се ради, из којих лука су пловили и ко их је онемогућио да стигну до Венецуеле.

Поглед на Каракас - Sputnik Србија
Венецуела прави 4Г мрежу уз помоћ Кине и Русије

Раније је саветник председника САД за националну безбедност Џон Болтон рекао да САД разматрају све варијанте дејстава у Венецуели.

Опозиција у Венецуели је 30. априла покушала да изведе државни преврат. Тада су се председник Парламента Хуан Гваидо, који се незаконито прогласио за шефа државе, и његове присталице окупили у Каракасу испред војне базе „Карлота“. Гваидо је раније позвао народ и армију Венецуеле да изађу на улице како би са власти свргнули законитог председника земље Николаса Мадура.

У Венецуели су 21. јануара почели масовни протести против Мадура, недуго након што је положио заклетву. Низ западних земаља на челу са САД подржао је Гваида као председника. Русија, Кин, Турска и друге државе подржавају легално изабраног председника Мадура.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала