Председник Северне Македоније хоће датум од ЕУ: Ми смо спремни

© AP Photo / Stevo PendarovskiПредседник Северне Македоније Стево Пендаровски
Председник Северне Македоније Стево Пендаровски - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Северне Македоније Стево Пендаровски рекао је да од Европске уније очекује лидерство и одлучност у одређивању датума за преговоре о учлањењу са Северном Македонијом, преноси телевизија „Сител“.

Зоран Заев у Подгорици - Sputnik Србија
Браћа по НАТО-у воде регион у „светлу будућност“, а прети им мрачни сценарио
„То је добитна комбинација за све заинтересоване стране“, истакао је Пендаровски и додао да Европска унија треба да остане доследна када је реч о високим очекивањима које је креирала код грађана.

„Уколико Северна Македонија и Албанија не добију датум за преговоре о учлањењу, а Босна и Херцеговина не добије позитивно мишљење на захтев за учлањење, уместо суштинског напретка у региону поново ћемо се суочити са разочарањем“, рекао је Пендаровски.

Како је казао, свако додатно одлагање преговора ће нарушити кредибилитет Европске уније, демотивисати грађане, успорити процес реформи и негативно утицати на стабилност у региону, пренео је Танјуг.

„Спремни смо да започнемо преговоре о приступању у ЕУ. Учлањење у ЕУ и НАТО је наш највиши стратешки интерес. Надам се да ће ЕУ пратити пример НАТО-а и предложити датум за почетак преговора“, нагласио је Пендаровски.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала