Америка не дозвољава Асаду да смири ситуацију у земљи

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Вашингтон наставља да врши притисак на председника Сирије Башара ел Асада како би омео његове напоре да нормализује ситуацију у земљи, рекао је Спутњику заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков, коментаришући проширење америчких санкција Дамаску.

„Американце не задовољава ситуација када законита влада у Дамаску успешно води вишестрани рад на стабилизацији ситуације, нормализацији живота и проширењу контроле на територији земље, чију политику ми подржавамо – очување територијалног интегритета Сирије“, рекао је Рјабков.

Припадници 278. коњичког пука Националне гарде САД из Тенесија - Sputnik Србија
Није Сирија: Амерички професор открива где би могле Русија и САД да зарате

Према његовим речима, „Американци имају друге циљеве“.

„Ти циљеви су познати: осим политике промене власти – не сумњам да ће она остати – то је очување претпоставки за фактичку контролу Вашингтона и његових савезника значајних сегмената сиријске територије у супротности са принципом територијалне целовитости“, нагласио је заменик шефа руске дипломатије.

„Зашто санкције – то је један од инструмената вршења притиска на Дамаск како би се отежало Башару ел Асаду и његовој влади да наставе свој посао и за наметање неке сопствене шеме у Сирији“, констатовао је руски дипломата.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала