Олујно невреме се обрушило на Загреб, ево када стиже у Србију

© Tanjug / STRAHINJA RISTICМуње изнад Београда
Муње изнад Београда - Sputnik Србија
Пратите нас
Олујно невреме стигло је у Хрватску, а метеоролози упозоравају да је и у неким деловима Србије на снази наранџасти метеоаларм.

Портал „Загорје“ јавља да је невреме већ стигло у ту област. Град је нешто пре 15 часова падао у Кумровцу, на тухељском подручју, у Горњем Јесењу, Дуковцу, Грегуровцу, Костелу, Крапини...

Невреме се пола сата касније обрушило и на Загреб у којем је киша дословно лила дуже од пола сата, због чега је и подвожњак у Мирамарској улици био пун воде, преноси „Јутарњи лист“.

На подручју Бачке данас је на снази наранџасти метеоаларм, док ће сутра у тој области, али и у Банату, на снази бити црвени метеоаларм, наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода Србије.

У остатку Србије данас ће на снази бити жути метеоаларм, а сутра ће на подручју Срема, Београда, Западне Србије, Шумадије, Поморавља и Источне Србије на снази бити наранџасти метеоаларм, док ће у југоисточној и југозападној Србији, као и на простору КиМ, бити жути метеоаларм.

У понедељак, 24. јуна, временске прилике ће се побољшати, па ће на подручју целе Србије, осим у Поморављу, источној и југоисточној Србији, на снази бити жути метеоаларм.

У Поморављу, источној и југоисточној Србији у понедељак ће на снази бити наранџасти метеоаларм.

РХМЗ напомиње да црвени метеоаларм означава врло опасно време.

Како РХМЗ објашњава, то значи да су прогнозиране нарочито опасне временске појаве, које су таквог интензитета да могу да проузрокују велику материјалну штету и да буду веома опасне по безбедност људи и животиња.

РХМЗ позива грађане да се често информишу о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика и следе наредбе и савете надлежних државних служби.

За наранџасти метеоаларм РХМЗ наводи да он значи да се прогнозирају опасне временске појаве, које су таквог интензитета да могу да проузрокују материјалну штету и представљају опасност по људе и животиње.

РХМЗ упозорава грађане да треба да буду врло обазриви, свесни ризика и редовно информисани о детаљима очекиваних метеоролошких услова и да прате савете надлежних државних служби.

Жути метеоаларм значи да време потенцијално може да буде опасно, односно да прогнозиране временске појаве нису неуобичајене, али да је потребан опрез ако се планирају активности које су изложене метеоролошком ризику.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала