Буди Момир — држи се само истине и успећеш!

© Фото : Права Црна ГораМарко Милачић
Марко Милачић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Када смо недавно Момир и ја седели у ресторану Ловац на Златици, Момир ми је рекао: „Држи се само истине и успећеш“, присетио се лидер Праве Црне Горе Марко Милачић сусрета са бившим председником Црне Горе и председником Савезне владе СР Југославије Момиром Булатовићем који је данас преминуо.

Милачић је за Спутњик рекао да је Булатовић својим именом „постао симбол поштеног у политици, насупрот нечасног и на све спремног“.

Његову саопштење преносимо у целости:

„Данас је умро, у његовим и мојим Кучима, али никада неће то што ми је рекао. У мору савјета које свакодневно добијам, од стручњака за кампање, истраживача јавног мњења, свакојаких политичких свезналица и којекаквих ’стручњака прагматизма‘, ја не чујем ријеч истина. Већина јој се подсмијава, у времену свеопштег спиновања и грабежи за моћи по сваку цијену.

А Момир: ’Држи се само истине и успјећеш‘. Када ми је то казао, а још више данас, знам: истина. Само што Момир није мислио само, боље речено нарочито није мислио само на политику, већ на успјех у животу.

У том савјету младом колеги политичару он је уткао свој политички и животни пут: зато што је био пуна истина, десио му се, десио нам се Мило. Момир је ово: ходајуће свједочанство да се људи од истине не сналазе у времену зла.

Али само краткорочно! Ко је успио, а: Момир или Мило? То је као да питате да ли је боље бити добро или зло. Ако су успијех неписменост, необразовање, лажи, издаје, крађе и криминал, онда је Момир губитник. А ако су успијех принципи, истина, образованост, борба за праве вриједности, част и образ, онда је Момир побједник. Ви просудите.

Добро и зло се кроз историју и кроз времена манифестују на разне начине. Код нас, у задње три деценије, не случајно, манифестовали су се кроз два имена: Момо и Мило. Својим именом он је постао симбол поштеног у политици, насупрот нечасног и на све спремног.

Момир и Мило, као бијело и црно, као небо и земља. У времену свеопштег бешчашћа Момир, па и повучен, па и у свом селу, па и у својој самоћи породичне трагедије, остао је путоказ из неког прошлог времена који каже: ’Држи се само истине и успјећеш‘.

Па ти бирај: буди Момир или Мило.

Ако изабереш да будеш Момир успјећеш као човјек, а за политику је мање битно.

Момире, нека ти је лака црна земља.“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала