Никола Шаиновић: Момир је себи подигао споменик доброте

© Sputnik / Дејан СимићНикола Шаиновић
Никола Шаиновић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Прво сећање на Момира Булатовића је сећање на његов добронамерни израз лица, каже за Спутњик Никола Шаиновић, некадашњи потпредседник Владе СРЈ у кабинету преминулог Момира Булатовића.

„Он је човек позитивне енергије, та доброта је његово лично обележје, а његов пут обележен је дубоким убеђењем да брани идеале за које се залагао, тако да та доброта иде заједно са том његовом чврстином“, каже Шаиновић.

Први пут Шаиновић и Булатовић упознали су се 1989. године и тада је Булатовић на Шаиновића оставио утисак „младог човека велике енергије, спремног да мења и савезну државу и Црну Гору и тадашњи Савез комуниста“.

Осврћући се на рад у Савезној влади, Шаиновић Булатовића описује као руководиоца који се није руководио директивама, већ атмосфером.

„Он је направио око себе такву атмосферу да то што смо се договорили да се ради — може да се ради са задовољством. Ту није битна хијерархија, него је битан однос према циљу; сарадницима је, једноставно, било непријатно да изађу пред њега и да кажу да нешто нису реализовали. То је дало тој Влади, у тако тешко време, једну велику унутрашњу кохезију, и у време кризе 1998. године, и током рата, и посебно током обнове после рата“, присећа се Шаиновић.

Оно што је Момира Булатовића разликовало од других јесте то што је носио лик тихог, чврстог и увереног човека.

„Тај лик је оставио тако позитиван утисак, не само међу људима који су са њим сарађивали. Ево погледајте друштвене мреже. Много људи говори да је умро диван, добар и поштен човек. То је његово главно обележје и он је себи, још за живота, подигао такав споменик“, наглашава Шаиновић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала