Триста руских спортиста под сумњом Међународне антидопинг агенције

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаМосковска антидопинг агенција
Московска антидопинг агенција  - Sputnik Србија
Пратите нас
Светска антидопинг агенција (ВАДА) сумњичи 298 руских спортиста за кршење антидопинг правила, на основу података московске лабораторије, саопштила је прес-служба организације.

У овом тренутку, од 298 руских спортиста, 43 су тестирани на допинг, и постоји 150 узорака од њих. На крају провере је био направљен пакет доказа о кршењу антидопинг правила. У саопштењу ВАДА се наглашава да је организација дала међународним спортским федерацијама први део анализираних података московске лабораторије. ВАДА је 18. јуна предала већи део података тестираних узорака московске лабораторије независном органу за контролу поштовања анидопинг правила Атлетикс Интегрити Јунит (АИУ), које је направила Међународна атлетска федерација (ИААФ).

Раније је генерални директор Светске антидопинг агенције (ВАДА) Оливје Нигли саопштио да откривени подаци на основу провере московске лабораторије, не треба да омету репрезентацију Русије да наступа на Олимпијади 2020. године у Токију.

ВАДА је 17. јануара саопштила да су експерти агенције успешно добили податке из базе Московске антидопинг лабораторије и основне аналитичке податке, које је лабораторија прикупила. Касније је објављено да је статус усклађености РУСАДА са Светским антидопинг кодексом — задржан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала