Хафтарова војска уништила главни штаб управљања дроновима у Триполију

CC BY-SA 2.0 / Rob Schleiffert / MiG-23Авиони МиГ-23 и авион Су-22 на аеродрому Митига у Либији 2009.
Авиони МиГ-23 и авион Су-22 на аеродрому Митига у Либији 2009. - Sputnik Србија
Пратите нас
Међународни либијски аеродром „Митига“ у престоници Либије изјавио је да прекида авионски саобраћај због бомбардовања. Војска генерала Халифе Хафтара је саопштила да је уништила главни штаб управљања дроновима у Триполију.

„Авионски саобраћај на аеродрому „Митига“ је прекинуо да функционише, због ваздушног напада на аеродром, који се недавно десио“, наводи се у саопштењу прес-службе аеродрома на њиховом профилу на Фејсбуку.

Званични представник Либијске националне армије Ахмед ел Мисмари је написао на свом профилу на Твитеру да је авијација генерала Халифе Хафтара уништила главни штаб управљања дроновима у ваздушној бази „Митига“.

Командант Либијске националне армије маршал Халифа Хафтар је 4. априла наредио својим снагама да почну офанзиву на Триполи како би се „ослободио од терориста“. Медији су саопштили да су јединице Либијске армије преузеле контролу над градовима Гарјан и Сурман, јужно од главног града Либије. Са друге стране, премијер владе националног јединства у Триполију Фајез Сараџ наредио је да се, уколико буде потребно, употреби сила, након саопштења да је Либијска национална армија успоставила контролу над градовима јужно и западно од Триполија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала