Путин саопштио шта је најважнији задатак цивилизације

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин  - Sputnik Србија
Пратите нас
За даљи развој цивилизације потребно је наћи баланс између технолошког развоја и очувања природе, изјавио је руски председник Владимир Путин.

„Најважнији цивилизацијски задатак јесте заштита планете од еколошке и климатске деградације“, рекао је Путин на форуму „Развој парламентаризма“.

Шеф државе је нагласио да трагање за балансом између технологије и екосфере не значи одбацивање прогреса. Путин је додао да огромна улога у консолидацији напора државе и народа у решавању заједничких проблема припада парламентарном друштву.

Он сматра да ће развој технологија утицати на политику, отворити нове могућности за ширење непосредне демократије, али да ипак треба имати на уму да је главни извор власти народ.

Путин признаје да технологије — вештачка интелигенција, друштвене мреже, рад са великим подацима могу одиграти огромну позитивну улогу у повећању транспарентности и демократизацији друштвено-политичког живота, у јачању демократских институција. Ипак, руски лидер сматра да је то могуће само ако будемо свесни да „дигитализација“ не може заменити слободу и да је народ увек извор власти, да је управо човек његова главна база.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала