Шта се крије иза „тајне“ Путинове беле шоље

Чаша Владимира Путина на Г20
Чаша Владимира Путина на Г20 - Sputnik Србија
Пратите нас
Огромну пажњу светских медија изазвала је бела шоља руског председника Владимира Путина са којом се појавио на свечаној вечери током самита Г20 у Осаки. Овај предмет је скренуо пажњу јавности, након што су камере забележиле да је, управо том шољом, Путин „наздравио“ са председником САД Доналдом Трампом.

Поједини медији су чак писали и о томе да је Путин, на овај начин, испуњавао препоруке руских безбедносних служби, како би се предузеле све могуће мере да се избегну одређени инциденти, попут могућег тровања, или томе слично.

Међутим, да се не ради о сензацији, већ о уобичајеној пракси руског председника, појаснио је његов портпарол Дмитриј Песков. Према његовим речима, Путин већ неколико година, где год да крене са собом, носи овај бели термос са угравираним грбом Руске Федерације, из којег пије свој омиљени — зелени чај.

„Ако вас интересује ова тема, саветујем да мало претражите интернет. Гарантујем да тамо можете пронаћи мноштво информација о том термосу. Овде се не ради ни о каквој сензацији; баш ми је чудно што су се медији тек сада закачили на тему термоса“, прокоментарисао је Песков.

Тајна термоса руских лидера

Ствар је у томе, како објашњава бивши кувар из Кремља Виктор Бељајев, што није Путин први који користи такве термосе приликом путовања. Својевремено је и Леонид Брежњев носио сопствени термос из којег је пио чај са млеком, а Михаил Суслов је волео да из сличног таквог термоса пије свој омиљени чај од шипка.

Ствар је врло проста, појашњава — овај термос је у стању да дуго времена одржава топлоту напитка који се у њему налази, а многи лидери имају своје омиљено пиће које воле да имају увек поред себе.

Када је реч о Брежњеву, подсећа Бељајев, он није волео да му се чај прави од вруће воде, након чега би се у њега додало млеко, већ је волео да се чај искључиво прелива врућим млеком, због чега је увек са собом носио термос у којем је био тај напитак специјално направљен за њега.

Стога, додаје он, тврдити да се Путин плаши тровања, због чега свуда са собом носи овај термос, апсолутна је бесмислица.

Помама за белим термосима

Убрзо након што је Путинов бели термос постао хит у медијима и на друштвеним мрежама, потражња за тим производима на кинеским сајтовима за куповину порасла је абнормално, саопштио је лист „Глобал тајмс“.

Ствар је у томе што су кинески произвођачи веома брзо направили реплику Путиновог термоса под називом „Путинов керамички термос“. Како преносе медији, постоји женска и мушка верзија овог предмета, а цена му је око 11 долара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала