Вучић о Енгеловим порукама са састанка

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Надам се да ће поруке Елиота Енгела у Приштини допринети стварању услова за наставак дијалога, рекао је председник Александар Вучића после разговора у Београду са америчким конгресменом.

Вучић је пренео и да му је Енгел рекао да то што је велики пријатељ Албанаца не значи да не жели да буде и пријатељ Срба, наводи Танјуг.

„Надам се да ћемо то у будућности моћи и да видимо“, рекао је председник Вучић на ванредној прес-конференцији поводом ситуације са снабдевањем на северу КиМ.

Вучић је рекао да су он и Енгел током данашњих разговора изнели потпуно различите позиције по питању односа према КиМ, али да су имали коректан разговор.

„Он је један од најзначајнијих заговорника независности Косова и протагониста независности Косова. Говорили смо колико је важно да наставимо разговоре и дијалог и да је то важно за добре српско-албанске односе и стабилност у целом региону. Надам се да ће његове поруке у Приштини допринети убрзаном стварању услова за наставак дијалога“, казао је Вучић.

Видећемо, додаје, да ли је то реално.

„Али, што пре наставимо дијалог, то ће допринети смањивању тензија на целом КиМ, а то је од значаја за све нас и да те тензије буду драматично ниже него што је то случај данас“, нагласио је председник.

Цивилизовано о браћи Битићи и НАТО агресији

Вучић је рекао да је са Енгелом разговарао и о другим темама, од случаја браће Битићи до НАТО агресије.

„Разговарали смо свако из свог угла, али на цивилизован начин“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је важно да Србија одржава контакте са Одбором Конгреса САД за спољне послове и Енгелом лично.

Председник Одбора Конгреса САД за спољне послове Елиот Енгел један је од најактивнијих и „најтврђих“ албанских лобиста у Вашингтону.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала