Украјински националисти протестују због новог филма Оливера Стоуна

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПротест националиста у Кијеву због телемоста Русија-Украјина
Протест националиста у Кијеву због телемоста Русија-Украјина - Sputnik Србија
Пратите нас
Националисти демонстрирају испред зграде Службе безбедности Украјине против емитовања филма Оливера Стоуна „У борби за Украјину“ (Revealing Ukraine), пренела је украјинска телевизија „Громадске“.

„Демонстранти пале бакље и протестују против приказивања филма америчког филмског режисера Оливера Стоуна ’У борби за Украјину‘ на каналу ’112 Украјина‘“, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да је протест био планиран испред зграде телевизије „112 Украјина“, али због гранатирања објекта које се претходно десило организатори су променили место догађаја.

Непознате особе гранатирале су 13. јула зграду телевизије „112 Украјина“. Према полицијским извештајима, приликом инцидента нико није повређен, а покренут је кривични поступак према члану „терористички напад“.

Раније је телевизија „112 Украјина“ позвала међународне организације да реагују у вези са притиском и претњама које су почеле да им стижу због њихове објаве о новом филму америчког редитеља Оливера Стоуна „У борби за Украјину“ („Revealing Ukraine“).

Према наводима телевизије, Стоун и украјински документариста Игор Лопатенок су у филму покушали да схвате кризу у Украјини. Они су разматрали, пре свега, инцидент у Керчком мореузу. Стоун је за потребе филма интервјуисао и руског председника Владимира Путина. Они су, између осталог, разговарали и о инциденту у Керчком мореузу. 

Главни тужилац Украјине Јуриј Луценко запретио је телевизији да ће кривично одговарати у случају да прикаже филм.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала