Главна уредница Спутњика: Драга ЦИА, узалуд вас Американци плаћају

© Sputnik / Владимир Трефилов / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница РТ и "Русија севодња" Маргарита Симоњан
Главна уредница РТ и Русија севодња Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница МИА „Русија севодња“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан прокоментарисала је истраживање Си-Ен-Ена о „сумњивим гостима“ оснивача „Викиликса“ Џулијана Асанжа у Амбасади Еквадора у Лондону, рекавши да је и сама била његов гост.

„Драга ЦИА! Ја ћу вам рећи још нешто. Није само мој заменик ишао код Асанжа у Амбасаду. Ишла сам и ја. Објављивала сам и фотографије на Твитеру. Да вам пошаљем линк? И шта још нисмо тамо носили — касете, дискете, у-ес-беове, папире, техничку опрему, слаткише и друге ствари“, написала је Симоњанова на свом каналу на Телеграму.

Она је подсетила да је оснивач „Викиликса“ имао своју емисију на РТ, па је стога логично да је користио различиту технику, па и у-ес-беове.

„Такође смо износили много тога од Асанжа. Ево, на пример, књигу са аутограмом. Држим је на ноћном ормарићу. Да ли су вам потребни отисци прстију? Имам их. А због чега ми он захваљује, то некако сами откријте. Узалуд вам амерички порески обвезници дају плату, између осталих, и наши сарадници“, закључила је Симоњанова.

Раније је Си-Ен-Ен објавио материјал о томе да се Асанж у лето 2016. године (мало пре тога су хакери, који су оптужени за сарадњу са руским властима, упали у систем Националног комитета Демократске партије САД) неколико пута састајао са „хакерима светске класе“, а затим и са руководством руског канала, укључујући и шефа лондонске редакције РТ Николаја Богачихина. Према подацима америчких обавештајних служби, Богачихин је у Амбасаду Еквадора донео у-ес-бе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала