Боинг: Половина фонда за жртве иде директно породицама

© AP Photo / Preston FiedlerСнимак слетања Боинга 737 макс 8 на аеродром у Сијетлу у новембру 2018. Ова летелица се прошле недеље срушила у Етиопији
Снимак слетања Боинга 737 макс 8 на аеродром у Сијетлу у новембру 2018. Ова летелица се прошле недеље срушила у Етиопији - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија „Боинг“ саопштила је данас да ће најмање половина средстава из фонда од 100 милиона долара предвиђеног за жртве два смртоносна пада авиона „737 макс“ — ићи директно породицама погинулих путника.

Компанија „Боинг“ је раније овог месеца најавио да ће издвојити 100 милиона долара, које ће у наредним годинама давати локалним Владама и непрофитним организацијама, како би помогли породицама жртава и заједницама које су погођене рушењем авиона, преноси Ројтерс.

Компанија је навела и да ће део новца отићи на њихове трошкове живота, а део би требало да буде намењен за надокнаду душевног бола породица погинулих путника.

© AP Photo / Ted S. WarrenНови Боинг 737 макс 8 испред фабрике у Рентону у држави Вашингтон у САД
Боинг: Половина фонда за жртве иде директно породицама - Sputnik Србија
Нови Боинг 737 макс 8 испред фабрике у Рентону у држави Вашингтон у САД

Боинг се суочава са десетинама тужби због несрећа у којима су учествовали његови авиони.

Рођаци погинулих путника авиона компаније компаније „Лајон ер“ сагласили су се да заједно покушају да дођу до споразума са компанијом посредовањем, али породице путника погинулих у паду авиона „Боинг 737 макс 8“ компаније „Етиопијан ерлајнз“, пре било какве одлуке, чекају више сазнања о детаљима несреће, пренео је Танјуг.

Прелиминарне истраге указују на пресудну улогу новог „Боинговог“ софтвера, који је проузроковао падове авиона, а из компаније су саопштили да унапређују овај софтвер, док су сви авиони типа „737 макс“ приземљени од марта ове године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала