Амерички „Боинг“ доживео финансијски дебакл

CC BY 2.0 / Flickr / Ian is here / Амерички извиђачки авион Боинг П-8А Посејдон
Амерички извиђачки авион Боинг П-8А Посејдон - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички произвођач авиона „Боинг“ објавио је данас да ће његова добит у другом кварталу бити умањена за 4,9 милијарди долара.

Губитак је настао услед једнократног трошка који је компанија претрпела због приземљења свог авиона „737 маx“ широм света, након две фаталне несреће.

То ће уједно бити и највећи квартални губитак у историји компаније „Боинг“, након што компанија наредне недеље објави своје финансијске резултате.

Наиме, укупни трошкови „Боинга“ због смањеног обима продаје, пада производње и исплате одштете породицама жртава две фаталне авионске несреће, износиће 6,6 милијарди долара, а у ту суму не улазе финансијска средства која ће компанија морати да издвоји за тужбе, које ће, како се очекује, поднети чланови породица настрадалих путника, извештава РТ.

Боинг је саопштио да би се „737 маx“ могао вратити у употребу на јесен. Тај тип авиона је приземљен након што је један „737 маx“ пао у Индонезији у октобру 2018. године, а други у Етиопији у марту ове године. Погинуло је укупно 346 људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала