Експлозивна ситуација у Персијском заливу

© AP Photo / U.S. Central Command Локација где је Иран оборио амерички дрон у Персијском заливу
Локација где је Иран оборио амерички дрон у Персијском заливу - Sputnik Србија
Пратите нас
Концентрација војних снага у подручју Персијског залива толико је велика да може доћи до експлозије конфликта, саопштио је новинарима заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков, коментаришући саопштење САД да су оборили ирански дрон.

„Концентрација снага и средстава у подручју Персијског залива које припадају различитим државама толико је велика да су могући најразличитији инциденти. Главно је да се не дозволи ескалација ситуације. То показује да је ситуација експлозивна и да може доћи до ескалације конфликта“, рекао је Рјабков.

„Жао нам је што америчка страна, упркос свим позивима које јој упућујемо не само ми, већ и други чланови међународне заједнице, упорно наставља да води политику вршења максималног притиска на Техеран. То је опасно и води ка даљим компликацијама и потресима“, додао је он.

Синоћ је председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио да је амерички ратни брод у Ормуском мореузу оборио иранску беспилотну летелицу која је, наводно, представљала претњу америчким војницима. Пентагон је нагласио да су морнари деловали у самоодбрани.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала