ЕУ без коментара о Харадинајевој оставци

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЛинија раздвајања се своди на геополитику...
Линија раздвајања се своди на геополитику... - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка ЕУ Маја Коцијанчић каже да су у Бриселу примили к знању одлуку Рамуша Харадинаја да напусти функцију.

У Бриселу су на оставку премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја реаговали тек после директног питања Танјуга о могућим импликацијама ове оставке на даљи ток дијалога званичног Београда и представника Приштине, коме посредује ЕУ.

„Примили смо к знању одлуку премијера Рамуша Харадинаја да напусти своју функцију и образложење оставке. У овом тренутку немамо даљи коментар“, изјавила је Коцијанчић.

ЕУ је, као главни посредник у дијалогу званичног Београда и представника Приштине, до сада наглашавала да се разговори воде у формату који су потврдиле обе стране, што подразумева председнике Александра Вучића и Хашима Тачија као главне преговараче две стране.

ЕУ институције и званичници небројено пута су осудили одлуку привремене косовске владе на челу са Рамушом Харадинајем да уведе таксе на робу из Србије и БиХ, што је означено као главна препрека наставку дијалога Београда и Приштине.

Дипломатски извори наводе да је и сама шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини више пута долазила у вербални сукоб са Рамушом Харадинајем, због чега су и отказане две заједничке конференције за новинаре, приликом посета Храдинаја Бриселу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала