Сибирски Малдиви: Опасност и надахнуће

Пратите нас
Необично језеро у близини термоелектране у руском граду Новосибирску има невероватно плаву боју и подсећа на далеке егзотичне воде.

Језеро у Новосибирску које је добило тиркизну тропску боју због депоновања пепела из оближње електране привукло је туристе широм света који би својим објективима да забележе овај феномен.

Пошто су први селфији на језеру постали вирусни на друштвеним медијима, место је названо „Руски Малдиви“ и постало је веома популарно међу „инстаграмерима“ из целе Русије.

 

© AFP 2023 / Rostislav NetisovОво је веома отровно вештачко језеро направљено да би се у њега избацивао пепео из оближње електране која ради на угаљ.
Ово је веома отровно вештачко језеро направљено да би се у њега избацивао пепео из оближње електране која ради на угаљ.  - Sputnik Србија
1/10
Ово је веома отровно вештачко језеро направљено да би се у њега избацивао пепео из оближње електране која ради на угаљ.
© AFP 2023 / Rostislav NetisovИз термоелектране упозоравају да језеро није безбедно за пливање.
Из термоелектране упозоравају да језеро није безбедно за пливање. - Sputnik Србија
2/10
Из термоелектране упозоравају да језеро није безбедно за пливање.
© AFP 2023 / Rostislav NetisovОво језеро има специфичну боју због калцијума соли и других металних оксида из електране.

Ово језеро има специфичну боју због калцијума соли и других металних оксида из електране.

 - Sputnik Србија
3/10
Ово језеро има специфичну боју због калцијума соли и других металних оксида из електране.

© AFP 2023 / Rostislav NetisovВода је препуна хемикалија које могу изазвати озбиљне проблеме на кожи, саопштили су из сибирске компаније за производњу струје.

Вода је препуна хемикалија које могу изазвати озбиљне проблеме на кожи, саопштили су из сибирске компаније за производњу струје.

 - Sputnik Србија
4/10
Вода је препуна хемикалија које могу изазвати озбиљне проблеме на кожи, саопштили су из сибирске компаније за производњу струје.

© AFP 2023 / Rostislav NetisovНедавно је објављено да ће на том месту бити постављена 24-сатна заштита како би се спречили походи на „руске Малдиве“.
Недавно је објављено да ће на том месту бити постављена 24-сатна заштита како би се спречили походи на „руске Малдиве“. - Sputnik Србија
5/10
Недавно је објављено да ће на том месту бити постављена 24-сатна заштита како би се спречили походи на „руске Малдиве“.
© AFP 2023 / Rostislav NetisovУпозорење је објављено великим словима. Како кажу, највећи ризик је уколико се упадне у воду током прављења селфија.
Упозорење је објављено великим словима. Како кажу, највећи ризик је уколико се упадне у воду током прављења селфија. - Sputnik Србија
6/10
Упозорење је објављено великим словима. Како кажу, највећи ризик је уколико се упадне у воду током прављења селфија.
© AFP 2023 / Rostislav NetisovМада су најављене мере безбедности, остаје питање да ли ће то зауставити смеле сибирске блогере да праве селфије окружени тако опасном лепотом.
Мада су најављене мере безбедности, остаје питање да ли ће то зауставити смеле сибирске блогере да праве селфије окружени тако опасном лепотом. - Sputnik Србија
7/10
Мада су најављене мере безбедности, остаје питање да ли ће то зауставити смеле сибирске блогере да праве селфије окружени тако опасном лепотом.
© AFP 2023 / Rostislav NetisovЈезеро су назвали „Руски Малдиви“ због прелепих нијанси плаве боје, које се не мењају ни кад се небо наоблачи. Све то на Инстаграму заиста изгледа прелепо,
Језеро су назвали „Руски Малдиви“ због прелепих нијанси плаве боје, које се не мењају ни кад се небо наоблачи. Све то на Инстаграму заиста изгледа прелепо, - Sputnik Србија
8/10
Језеро су назвали „Руски Малдиви“ због прелепих нијанси плаве боје, које се не мењају ни кад се небо наоблачи. Све то на Инстаграму заиста изгледа прелепо,
© AFP 2023 / Rostislav NetisovМного Руса организује излете поред језера.
Много Руса организује излете поред језера. - Sputnik Србија
9/10
Много Руса организује излете поред језера.
© AFP 2023 / Rostislav NetisovЉуди су упркос упозорењу наставили да долазе на језеро и позирају за Инстаграм - од сликања на обали, до лешкарења на једногору на надување.
Људи су упркос упозорењу наставили да долазе на језеро и позирају за Инстаграм - од сликања на обали, до лешкарења на једногору на надување. - Sputnik Србија
10/10
Људи су упркос упозорењу наставили да долазе на језеро и позирају за Инстаграм - од сликања на обали, до лешкарења на једногору на надување.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала