Стратегија Запада: Измисли неку глупост о руској претњи и наоружавај се

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUАмерички војници поред оклопног возила на војним вежбама НАТО-а "Пролећни ветар 15"
Амерички војници поред оклопног возила на војним вежбама НАТО-а Пролећни ветар 15 - Sputnik Србија
Пратите нас
Вашингтон и Лондон су саставили још једну у низу глупост о наводној умешаности Москве у заплену британског танкера у Персијском заливу, изјавио је члан комитета Савета Федерације за међународне послове Олег Морозов. Он сматра да је чланак „Сандеј мирора“ био потребан како би се повећало присуство у региону.

„Може се измислити било шта, укључујући и причу о ’лажном џи-пи-есу‘. Међутим, увек се треба запитати зашто је Русији потребно да створи вештачку напетост у том делу света?“, рекао је Морозов.

„Шта ће им то да Британци и Американци због ’подметнутих информација‘ извлаче оружје и прете повећањем свог присуства у том региону?“, запитао се Морозов.

По његовим речима, то је „нека врста војно-стратешког мазохизма, који уопште није карактеристичан за руску војну стратегију“.

„Напротив: смисли још једну глупост о руској претњи и наоружавај се — то је савремена стратегија колективног Запада“, додао је Морозов.

Према речима сенатора, то много личи на „параноју“.

И председник Комисије Савета Федерације за информациону политику Алексеј Пушков прокоментарисао је писања британског таблоида.

„У Лондону су дуго тврдили да је Русија извршила ’акт агресије‘, запленивши украјински брод у Керчком мореузу, иако је то била провокација Порошенка. Сада покушавају да оптуже Русију за учешће у иранској заплени британског танкера. Стручњаци ’фејк њуза‘ никад не иду на одмор“, написао је Пушков на Твитеру.

Раније је таблоид „Сандеј мирор“, позивајући се на неименоване изворе, саопштио да британска обавештајна служба МИ-6 и Центар за владине комуникације Велике Британије (GCHQ) проверавају верзију да Русија може бити умешана у иранску заплену танкера „Стена имперо“. Наводно, „постоји подозрење“ да се британски танкер могао наћи у иранским водама због лажних координата џи-пи-еса, које је иранска обавештајна служба наводно могла да пошаље уз помоћ „руске шпијунске технологије“. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала