Московски суд потврдио притвор за украјинске морнаре

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаПритворени украјински морнари у суду у Москви
Притворени украјински морнари у суду у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Московски градски суд одбио је жалбе на продужавање притвора за 24 украјинска морнара, који су ухапшени у Керчком мореузу, након инцидента који се догодио прошле године у новембру.

„Суд је одбио жалбе на одлуке Лефортовског обласног суда Москве, који је продужио притвор за сва 24 оптужена до 24. октобра“, рекао је представник суда.

Судска заседања одржана су иза затворених врата, на молбу тужиоца. Сви оптужени се терете за незаконит прелазак руске границе и прете им затворске казне у трајању до четири године.

Адвокат Николај Полозов је раније рекао да је активна фаза истраге завршена и да је против сва 24 морнара подигнута оптужница.

Инцидент у Керчком мореузу догодио се 25. новембра прошле године. Три украјинска војна брода су прешла руску границу и из Црног мора запловила ка Керчком мореузу.

Руски граничари су касније саопштили да су бродови изводили опасне маневре и да нису реаговали на захтеве да се зауставе, због чега су задржани.

Председник Русије Владимир Путин је инцидент у Керчком мореузу назвао провокацијом и навео да су међу члановима посаде била и двојица сарадника специјалних служби Украјине, који су руководили операцијом. Према његовом мишљењу, провокација је требало да повећа рејтинг Петра Порошенка пред председничке изборе у Украјини.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала